12 prachtige trouwlocaties in België

Geef het jawoord op een bijzondere locatie Het is en blijft de mooiste dag van je leven. De dag dat je in het huwelijk treedt. In het bekende huwelijksbootje stappen kan op verschillende manieren en op veel verschillende plaatsen. Sober, uitbundig, klein en groot; in België zijn voldoende bijzondere locaties om elkaar het jawoord te […]
Geef het jawoord op een bijzondere locatie

Het is en blijft de mooiste dag van je leven. De dag dat je in het huwelijk treedt. In het bekende huwelijksbootje stappen kan op verschillende manieren en op veel verschillende plaatsen. Sober, uitbundig, klein en groot; in België zijn voldoende bijzondere locaties om elkaar het jawoord te geven te vinden, net als een feestzaal op maat.

Trouwlocaties in België – Gent

Wie in de buurt van Gent woont en elkaar eeuwige trouw wil beloven, kan terecht op burcht Gravensteen. De even imposante als indrukwekkende burcht is en blijft fantastisch en ademt een ongeëvenaarde sfeer uit.

Trouwlocaties in België – Brussel

Ook heel bijzonder is huwen in het Atomium in Brussel. Een ceremonie op hoogte dus. Vinden de gasten vast geweldig. Het is mogelijk één van de bekende bollen te huren en daar je man of vrouw de ring om de vinger te schuiven. Let wel: een bol als feestzaal biedt plaats aan ongeveer tweehonderd gasten. En wil je de mooiste bol? Ga dan voor de bovenste. Die biedt ook nog eens een schitterend uitzicht over Brussel.

Trouwlocaties in België – De Belgische kust

Ook bijzonder is een huwelijk aan de Belgische kust. Met je voeten in het zand, het jawoord in de branding Ook dat is een optie. Nadien kun je het feest vieren op het strand, waar een feesttent geplaatst kan worden. En uiteraard kan die tent wel tegen een (wind)stootje en een beetje water. Keer iets anders dan een feestzaal.

Trouwlocaties in België – Roeselare

Een huwelijk en bier horen een beetje bij elkaar. Voor de echte liefhebber van gerstenat is de Rodenbach brouwerij in Roeselare of de Palm Brouwerij in Vlaams-Brabant dan zeker een optie.

Bezegel je liefde in een sfeervolle, authentieke brouwerij. Ben je bovendien verzekerd dat je meteen na het omdoen van de ringen een biertje binnen handbereik hebt. Ook de imposante binnenplaats is interessant, zeker in de zomermaanden.

Trouwlocaties in België – Henegouwen

Ook ‘echt’ man en vrouw worden in een kerk kan bijzonder zijn. Helemaal als het de kerk in Borgloon betreft. Deze zogenaamde doorkijkkerk werd niet helemaal dichtgemaakt. Daardoor is het genieten geblazen van het indrukwekkende uitzicht op het Henegouwse landschap. Trouwen in de doorkijkkerk is allesbehalve doorsnee.

Trouwlocaties in België – Gent

Trouwen op het water? De Gentse wateren? Zelfs dat is een mogelijkheid. De trouwlocatie In de binnenruimte van Aquamuse biedt plaats aan 120 mensen.

Trouw je in de zomer, dan kan ook het zonneterras op het dek bij de feestelijkheden betrokken worden. Kun je beetje bij bruinen tijdens de plechtigheid. Wél is het handig in elk geval voor je trouwerij je zwemdiploma te halen.

Trouwlocaties in België – Antwerpen

Ook de moeite waard is de C-Mine op de bekende mijnterreinen van Winterslag. De unieke bar en zaal én de locatie op zich al maken een huwelijk hier op voorhand al bijzonder. Veel mensen zullen bij het horen van een museum als trouwlocatie niet meteen de polonaise inzetten. Als het MAS in Antwerpen betreft, is echter toch sprake van een unieke locatie. Zeker zaal 9 Beaufort. Waarom? Omdat je van hieruit een werkelijk schitterend uitzicht over de stad Antwerpen hebt. Een bijzonder indrukwekkend uitzicht en een locatie die geen enkele gast ooit zal vergeten.

Trouwlocaties in België – Tildonk

Ook bij het horen van een kerk als trouwlocatie zal niet iedereen meteen razend enthousiast worden. Die mensen kennen dan echter de Engelenburcht in Tildonk niet. Dat is overigens niet zo verwonderlijk, want zo lang is de trouwlocatie nog niet geopend. In Tildonk is een oud klooster compleet gerenoveerd. De lichtinval en de inrichting maken het een indrukwekkende en zeer sfeervolle kerk. Ook ideaal voor het maken van foto’s.

Handig is verder dat het naastgelegen park gebruikt kan worden als feestlocatie. Kun je te voet doen!

Trouwlocaties in België – Ardennen

Landgoed Ardennen in Luik tenslotte, is ook zo’n unieke locatie om elkaar het jawoord te geven. Het werkelijk adembenemende landgoed zal bovendien een prachtige fotoreportage opleveren. En dat is ook niet onbelangrijk.

de juiste trouwfeestzaal

Klaar voor een onvergetelijk feest?

Vind & Boek de juiste feestzaal met Feestzaalvinden.be

Feestzaalvinden verzamelt alle feestzalen op 1 handig platform. Zo kan jij de ideale feestzaal voor jouw gelegenheid vinden & reserveren. Eenvoudig, snel en zonder verborgen kosten.

Volg Feestzaalvinden op Facebook en blijf altijd op ge hoogte.

Geef een reactie