De ultieme checklist voor de perfecte feestlocatie

De ultieme checklist voor de perfecte Feestlocatie Wanneer je gaat trouwen valt er van alles te regelen voor je bruiloft en het vinden van dé perfecte feestzaal is misschien wel het meest tijdrovendst. Het grote aanbod aan feestlocaties maakt het zeker niet eenvoudiger. Om je te helpen de juiste keuze te maken, hebben we onderstaande […]

De ultieme checklist voor de perfecte Feestlocatie

Wanneer je gaat trouwen valt er van alles te regelen voor je bruiloft en het vinden van dé perfecte feestzaal is misschien wel het meest tijdrovendst. Het grote aanbod aan feestlocaties maakt het zeker niet eenvoudiger. Om je te helpen de juiste keuze te maken, hebben we onderstaande checklist opgesteld. Door deze punten mee te nemen in je uiteindelijke besluit is de kans kleiner dat je op je grote dag tegen onaangename verrassingen aanloopt.

#1 De beschikbaarheid van je feestlocatie

Check als eerste de beschikbaarheid van de feestlocatie op de datum dat je wil trouwen!
Neem rustig de tijd om de feestlocatie te bekijken; loop rond en proef de sfeer! Hoe word je ontvangen? Ben je ervan overtuigd dat men er alles aan gaat doen om je huwelijksfeest geweldig te maken?

#2 De flexibiliteit van de zaal

Stel: de feestlocatie is schitterend, maar je wil graag e.e.a. veranderen voor wat betreft de uitstraling. Je prefereert bijvoorbeeld alleen tafels en stoelen voor de mensen die slecht ter been zijn, verder wil je alleen statafels rond de dansvloer, zodat je zeker weet dat je feest goed op gang zal komen. Op sommige feestlocaties willen ze niet dat je iets verandert aan het decor. Zorg dat je een wensenlijst hebt voor wat betreft meubilair, bloemen en decoratie en bespreek de mogelijkheden!

#3 Het eten

Bespreek je wensen t.a.v. het eten: zijn er speciale mogelijkheden voor bijvoorbeeld vegetariërs, kinderen en gasten met een voedselallergie? Hoe zit het bovendien met de catering. Is dit verplicht vanuit de zaal zelf of mag je ook een eigen catering inschakelen? Vraag hier zeker naar!

#4 De Toegankelijkheid

Is de locatie makkelijk te vinden en bereikbaar voor je gasten? Bekijk ook zeker de
parkeergelegenheid bij de feestlocatie of in elk geval vlak daarbij in de buurt!
Controleer ook zeker of het adres toegankelijk is voor mindervaliden. Bekijk of het toilet bereikbaar is voor rolstoelgebruikers en of er, indien nodig, een lift aanwezig is!

#5 De capaciteit van de feestlocatie

Wat is de capaciteit van de locatie? Te veel mensen in een kleine feestzaal komt de gezelligheid niet ten goede, maar in een te grote ruimte kan er een kille sfeer ontstaan. In een grote ruimte kan gespeeld worden met planten, gordijnen en de plaatsing van het meubilair, om zo een aangename setting te creëren.

#6 De exclusiviteit van de zaal

Is de feestlocatie op jouw trouwdag voor jullie alleen gereserveerd? Of is er nog een ander feest? Bekijk de beschikbare ruimtes ter plaatse: misschien komen er veel kinderen op jullie feest en dan is het fijn als die ergens rustig kunnen spelen.

#7 De toiletten

Zijn er voldoende toiletten aanwezig en worden deze gedurende je feest gecontroleerd en schoongehouden? Lange rijen en geuroverlast wil je natuurlijk voorkomen!

#8 De vestiaire

Is er een vestiaire aanwezig waar je gasten hun jassen achter kunnen laten?

#9 De verwarming & airco

Is de feestzaal voorzien van airconditioning? Met veel mensen in de zaal kan de temperatuur al snel oplopen. Andersom; geef je jouw feest in de winter? Controleer dan ook of de verwarming werkt. Het zou jammer zijn moest je problemen ontdekken tijdens je feest.

#10 De prijs en zaalhuur

Elke feestlocatie kan een indicatie geven aan de hand van het aantal gasten. Vraag na of je naast de consumpties ook nog zaalhuur moet betalen! Vraag ook of er een maximum aan gasten moet zijn voor de zaalhuur kan vervallen. BV: vanaf 100 personen hoef je de zaal niet te betalen.

#11 – Heeft de feestlocatie een eigen DJ?

Bespreek met hem welke muziek je wel of juist niet gedraaid wil hebben! Check de akoestiek en bekijk of de dansvloer groot genoeg is! Vergeet ook zeker niet na te vragen of er een maximaal toegestaan geluidsvolume en een vast sluitingsuur gelden!

de juiste trouwfeestzaal

Klaar voor een onvergetelijk feest?

Vind & Boek de juiste feestzaal met Feestzaalvinden.be

Feestzaalvinden verzamelt alle feestzalen op 1 handig platform. Zo kan jij de ideale feestzaal voor jouw gelegenheid vinden & reserveren. Eenvoudig, snel en zonder verborgen kosten.

Volg Feestzaalvinden op Facebook en blijf altijd op ge hoogte.

Geef een reactie