Trouwfeest organiseren? Zo schep je sfeer in de feestzaal!

Dat er enorm veel komt kijken bij de organisatie van een bruiloft, mag duidelijk zijn. De jurk, de ringen, de gasten, de uitnodigingen, de locatie, de hapjes, het feest… Er gaat ontzettend veel tijd in zitten en er moeten lastige keuzes worden gemaakt, maar het is vaak ook heel leuk om te doen. Je kan […]
Dat er enorm veel komt kijken bij de organisatie van een bruiloft, mag duidelijk zijn. De jurk, de ringen, de gasten, de uitnodigingen, de locatie, de hapjes, het feest… Er gaat ontzettend veel tijd in zitten en er moeten lastige keuzes worden gemaakt, maar het is vaak ook heel leuk om te doen.

Je kan immers jouw ideale dag creëren en het zo gek maken of zo ingetogen houden als jullie zelf willen, zodat jullie trouwen op de manier zoals jullie die voor ogen hadden en het een dag wordt om nooit te vergeten.

Wanneer de gastenlijst is vastgesteld, jullie een droomlocatie hebben gevonden en de uitnodigingen klaar zijn om verstuurd te worden, wordt het tijd om na te denken over de aankleding van de feestzaal. Een sfeervol feest is wel zo gezellig. Maar hoe schep je die sfeer? Vier gouden tips.

Muziek

dj op trouwfeest

Geen knalfeest zonder muziek! Huur een band, DJ of artiest in, laat deze inzetten met een grote hit, en jouw gasten springen gegarandeerd meteen de dansvloer op. Zoek je eens iets anders of geef je een buitenfeest op een locatie waar niet tot in de vroege uurtjes gedraaid mag worden? Overweeg dan eens een silent disco. Hierbij draagt iedereen een koptelefoon en heeft daarbij de keuze uit muziek van verschillende kanalen. Zo weet je zeker dat zowel de kids, opa en oma, als je vrienden allemaal op de dansvloer te vinden zullen zijn!

Photobooth

Photobooth op je trouwfeest

In plaats van een ingehuurde fotograaf, kan je er ook voor kiezen om de gasten zélf de dag vast te laten leggen. Zet bijvoorbeeld een poloraid camera in een photobooth neer of leg wegwerpcamera’s op de tafels. Zeker weten dat jouw gasten zelf aan de slag gaan! Zeker met een drankje op zal dit resulteren in de meest hilarische plaatjes en hou je een onbetaalbaar aandenken over aan de dag.

Eten in stijl

Natuurlijk is het vooral belangrijk dat het eten ongelooflijk lekker is, maar het oog wil ook wat. Je pakt waarschijnlijk vooral uit met de taart, maar ook een mooi gedekte tafel zorgt voor een sfeervolle feestzaal. Geef je een bruiloft in een meer ongedwongen sfeer? Dan kan het heel leuk zijn om een foodtruck te bestellen, bijvoorbeeld via Foodtruckbestellen.be. De trucks zijn enorm hip en voorzien jouw gasten van de lekkerste hapjes.

Themafeest

Decoratie werkt natuurlijk sfeer verhogend, maar is grotendeels ook afhankelijk van wáár het feest gehouden wordt. Houd hier rekening mee bij het vinden van jullie feestzaal! Zeker als jullie een bepaald thema in gedachten hebben, is het belangrijk dat deze past bij de locatie en overal wordt doorgevoerd. Gaan jullie bijvoorbeeld buiten trouwen? Decoreer de lange eettafel dan bijvoorbeeld met bloemen, maar verwerk deze ook in de bruidstaart, serveer biologisch eten en hang sfeervolle lichtsnoeren op. Voor welke stijl je ook gaat, voer deze door. Op de trouwkaart, het menu, de jurk… Zo zal alles een sfeer- en stijlvol geheel vormen. Struin bijvoorbeeld Pinterest af voor de nodige inspiratie en organiseer jouw sfeervolle droombruiloft!

Trouwfeest organiseren met feestzaalvinden

Klaar voor een onvergetelijk feest?

Vind & Boek de juiste feestzaal met Feestzaalvinden.be

Feestzaalvinden verzamelt alle feestzalen op 1 handig platform. Zo kan jij de ideale feestzaal voor jouw gelegenheid vinden & reserveren. Eenvoudig, snel en zonder verborgen kosten.

Volg Feestzaalvinden op Facebook en blijf altijd op ge hoogte.